OS X Yosemite för Javautvecklare

Jag uppdaterade min Macbook till Yosemite idag och stötte bara på två små saker. Precis som vid uppdateringen till Mavericks så avinstallerar Apple Java 6. Det medför att IntelliJ inte startar efteråt, då dess launcher är hårdkodad att använda Java 6. Dessutom ser fonterna ut som skit rent ut sagt om man kör IntelliJ på en modern Java från Oracle.

Lösningen är att återinstallera Java 6 från Apple.

Den andra grejen var att Xcode behövde en refresh – av någon anledning hittade inte min installation command-line tools längre. Lösningen:

sudo xcode-select -r
sudo brew update

Efter att man godkänt licensavtalet för Xcode så fungerar Homebrew igen. Att använda sudo här är en engångsgrej efter uppdateringen till Yosemite. Givetvis ska man aldrig använda sudo för att köra brew i vanliga fall.

Ovan gällde för min maskin som hade fulla Xcode installerat sedan tidigare. När jag uppdaterade min nya maskin som bara hade command line tools, så fick man helt enkelt installera om dem:

xcode-select --install

På den maskinen har jag dessutom gått över till att köra Git från Homebrew, så där behövdes ingen uppdatering av command line tools för att göra brew update.

Konsult på C.A.G Contactor med specialitet inom Java EE och Linux. Brinner för Open Source och driftar några spelservrar på fritiden.

Publicerad i Java, OS X

Kategorier

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com