Microservices till frukost

Frukostseminarium är en mycket trevlig seminarieform, blev jag idag åter påmind om. Idag hade Calllista Enterprise ett mycket intressant och kompakt seminarium http://callistaenterprise.se/event/externa/2015-05-27_Microservices med många arkitektkollegor jag kände igen.

Magnus Larsson beskrev hur man delar upp en mikrotjänstearkitektur och hur man tänker sig att den skiljer sig från SOA.

Demon var cool. Han hade gjort en liten demoapplikation som bestod av en liten flock mikrotjänster och hade sedan lagt på Netflix Zuul, Eureka, Turbine, Hystrix Dashboard, ELK stack och startade förstås upp allting med docker-compose.

Screen Shot 2015-05-27 at 18.49.05

Sedan skalade han upp en av tjänsterna, docker kickar bara in och lastbalanseraren fångar bara upp, och vår inspektion i Kibana visade på att det funkade ju fin-fint.

Sedan testade han kretsbrytaren genom att simulera långa svarstider från en av tjänsterna.

Netflix prylar är definitivt värda besväret att kolla på – ”proven in battle” -de har ju pallat för de 24% av USAs internettrafik som Netflix utgör.

En annan sak jag fick med mig från diskussionerna efteråt, förutom en Callista reklamvattenflaska, var att kolla på Gatling som alternativ till JMeter för att prestandatesta med HTTP. Jag höll på att få med mig en tom frukostkaffekopp ut på Drottninggatan också, men jag kom på mig själv och lämnade tillbaka den.

Tack igen Magnus Larsson för en fantastisk start på den här dagen!

IT Consultant at CAG Edge. Cloud and Continuous Delivery specialist, software developer and architect, Node.js, Java.

Publicerad i Cloud Computing, DevOps, Java

Kategorier

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com