//Build/ 2016

Bro

Pier Madness

Fail Bail Jail

Fail Bail Jail

Jag har precis gått från Pier 38 till Pier 39, vilket kanske inte låter som någon större bedrift, låt mig förklara.

Jag tar det från början. Min plan för dagen var att först besöka REI som jag varit lite nyfiken på ett tag och sedan ta mig ner till området kring Fisherman’s wharf  för att hitta ett mysigt hak och skriva det ni nu läser. Betyder det att planen gick i lås? Tja, ungefär.

Jag bestämde mig för att fotvandra ner till REI som ligger i SoMa. Jag går sydöst längs 6th street. Ett par kvarter söder om Market börjar stan ändra karaktär och jag får lite känslan av att inte passa in.
Efter ytterligare några kvarter börjar det bli mer nedgångna industrilokaler och den där typen av barer som man mest ser på dåliga polisserier på TV. Hus och trädgårdar, dock inga träd i dom, dekoreras av kilometervis med taggtråd, lite getto-chict.
Jag ser inte längre några andra människor till fots ute på gatorna. Efter att passerat ett par motorvägsöverfarter börjar jag närma mig mitt mål. Jag ska bara gå ner för Bryant street en bit, det visar sig att vägen passerar framför stadens domstolsbyggnad och att området är fullt med härligt nedgångna Bail Bonds-firmor som jag också bara tidigare sätt på film, det ger hela stället en ”skön” känsla av urban desperation. En polisbil glider sakta förbi.

Läst senare på webben, ”The zone around Sixth and Mission can be sketchy if you’re walking alone, and at the very least the unschooled wanderer could come away with an impression of nothing more than highway overpasses and warehouses.” och jag kan bara hålla med.

Efter mitt besök på REI så bestämde jag mig för att prova min första Über, skapade konto, registrerade uppgifter, kort och sånt. Vilket fungerade hyfsat bra från mobilen.  Det blev svårare när jag skulle välja destination, efter ett par försök föreslog appen  Pier 38 och jag tänkte, ”jaja, det är nog ganska nära”. Efter en liten stund kommer Nancy i sin lilla svarta Toyota. Hon körde inte alls den sträckningen som jag föreställt mig men turen var ju förbetald och bara jag kom dit jag skulle så… Vi småpratar lite om allt möjligt, plötsligt stannar Nancy bilen och säger, ”nu är vi framme, Pier 38, det var hit du skulle”.

Jag kliver ur och ser mig om, visserligen är det en pir och vid vattnet men inte alls där jag trott, det var nog inte hit jag skulle.

Ej röd bro

En rejäl bro, men inte röd

Pier 39, Fisherman’s wharfs mest prominenta del, ligger bredvid Pier 35 och ca 4 kilometer därifrån ligger Pier 38. På vägen dit passerar man, i ordning, bland annat pirerna 31, 26, 22 1/2, 14, 3, 7, 15, 22, 31. Kanske inte en av de mer vedertagna talserierna. Så, bara 4 kilometer till på betong i stekande sol innan jag är framme. Det var i alla fall en vacker promenad med staden på ena sidan, vattnet på den andra och den dubbeldäckade motorvägsbron på den tredje.

Retrospektiv Margarita

Margarita

Toppen Margarita

I Fisherman’s wharf hittar jag ganska snabbt en liten Tequilabar, den ligger ett kvarter upp från de riktiga turistfällorna så det är många lediga bord. Snart sitter jag i den Kaliforniska vårsolen med en mycket läskande Margarita framför mig och försöker sammanfatta intrycken från det nyss avlutade //Build/ 2016.

Det började sedvanligt med registreringen, om man utfört sin online anmälan korrekt kunde man registrera sig med hjälp av en streckkod och en terminal, sen var det 90 minuters kö för att få sitt konferenspaket. Det fanns som tur var en alternativ kö, där man fick hjälp med att skanna streckkoden och de delade ut konferenspaketet direkt, den kön tog 10 minuter.

Registrerad och nöjd bär det av till Press Club för kvällens första event, det blir snart ganska fullt, men det är en högklassig tillställning med bra stämning. Därefter blir det Swedes@Build på Jillians, inte riktigt lika snofsigt men en härlig stämning så vi går vidare till Thirsty Bear Brewery för ett par intressanta öl till, bl a en Panda som smakade väldigt mycket choklad. Kanske inte min favorit.

I år hade de valt att göra om konferensen för att leverera mer av det som tidigare års delegater saknat och tagit bort det som de var missnöjda med. Så ingen frukost på konferensen.  Det nya upplägget var till en början ganska förvirrande och blir nog det igen efter ett par Margaritas till.

06.30 bara att tvinga sig upp för att hinna med en väldigt onyttig Diner-frukost innan det är dags att ställa sig i kön till keynoten.

Satya Nadella inleder konferensen med ett inspirerande tal om Microsofts relation med utvecklarna, teknik och öppenhet. Det var inte de riktigt stora nyheternas år men det fanns mycket som var intressant, inspirerande och roligt.

Visual Studio 2015, update 2

Några godbitar:
Xamarin for VS
VS Tools for Apache Cordova
VS Tools for UWA Development
Python Tools for VS

Xamarin har nu integrerats i alla versioner av Visual Studio  2015, ja även community edition, ladda hem update 2 och skapa lite sköna cross-platform appar.

https://www.visualstudio.com/en-us/news/vs2015-update2-vs.aspx

Visual Studio 15 och .NET Core

Om ni känner er lite mer vågade kan ni prova förhandsversionen av Visual Studio 15, käckt namn som säkert inte kommer orsaka några missförstånd 🙂

Stödjer Cross-Platform utveckling med .NET Core som kommer existera parallellt med .NET Framework och Mono.

.NET Core går att köra på Windows, OS X och ett flertal Linux distributioner. .NET Core är mycket mer modulärt än .NET Framework och kan anpassas efter behov.
Källkoden är distribuerad på GitHub så det är bara att sätta igång och skapa sin egen variant eller hjälp MS lite på traven.

https://www.visualstudio.com/news/vs15-preview-vs

Men vad hände med de andra versionerna då?

Jag citerar Scott Hanselman:

  • ASP.NET 5 is now ASP.NET Core 1.0.
  • .NET Core 5 is now .NET Core 1.0.
  • Entity Framework 7 is now Entity Framework Core 1.0 or EF Core 1.0 colloquially.
Målbild

Målbild för .NET

IoT

Vårens utbildningsresa för Microsoftgänget visade sig vara ”spot on”. Under konferensen satsades det mycket på sessioner och labbar kring IoT och Azure IoT Suite. Windows 10 IoT Core stödjer nu Raspberry PI 3 och det marknaden för tillbehör har verkligen exploderat.

Här är en intressant länk Connected Service for Azure IoT Hub

Docker

Docker för .NET finns som beta, vill man testa får man anmäla sig.

https://beta.docker.com/

Även Bash är på gång till windows.

Microsoft Bot Framework

De har ett gäng intressanta och underhållande APIer för kognitiv dataanalys, ”cognitive microservices”. Man kan läsa av ansiktsuttryck, analysera innehållet i bilder, tolka naturligt språk och mycket annat.

Azure Service Fabric

En molnbaserad distribuerad platform för att hantera microservices.

Azure Service Fabric översikt

DocumentDB

DocumentDB Microsofts Azure-baserade NoSQL databas stödjer numera Apache MongoDB drivers vilket innebär att ni som har MongoDB skills kan köra era verktyg och bibliotek mot DocumentDB.

Destination Mars

Mars

Destination Mars!

Microsoft, JPL och NASA har tagit fram ett event för ett av NASA’s besökscenter.  En 3D upplevelse med Hololens på huvudet och Buzz Aldrin som ledsagare. Vi fick mäta avståndet mellan ögonen, jag vann(?) i min besöksgrupp. Därefter slussades vi in i ett rum där vi fick möjlighet att ta på och justera våra Hololens’s innan upplevelsen startade. Det var första gången jag haft möjlighet att testa Hololens, det var en intressant upplevelse, den ser mycket klumpigare ut än vad den känns när man bär den. Därefter fick vi gå runt på Mars yta. Jag lämnar detaljerna av upplevelsen till era besök på Kennedy Space Center. Det var ett mycket populärt event på konferensen och det var långa köer men det var väl värt väntan tycker jag.

MS Build Hackathon 2016

MS Build Hackathon 2016 gick av stapeln i ett av Microsofts kontor i San Francisco och startade strax efter att den sista föreläsningen på konferensen avslutats.

Jag anslöt mig till ett trevligt gäng från ett konkurrerande bolag när det återstod sex timmar av Hackathonet, jag hade tänkt hjälpa dom med den video som enligt reglerna skulle produceras och publiceras på Youtube inom Hackathonet’s 24 timmar. Tyvärr blev det inte mycket tid till att åstadkomma något vettigt då det blev en mycket stressig avlusning in i det sista. Men det var kul att se hur de organiserat det och vad de olika lagen lyckats åstadkomma. Jag tror att Microsoft filmade en del, så kanske ni kan hitta något om ni letar.

Nu är det dags för en avslutande Margarita.

Publicerad i .NET, DevOps, DOcker, Windows

Kategorier

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com