C++0x blir C++2011

Efter många års arbete är processen med att ta fram en ny C++-standard snart i mål. Då man trodde att det skulle ske före 2010 så fick standarden arbetsnamnet C++0x. Nu gick det inte så snabbt som man hade hoppats utan man ramlade över kanten och in i 2010-talet.  Då den kommer att bli spikad i år och får den därmed namnet C++2011.

Man kan fråga sig hur intressant en ny standard för C++ kan vara. Vid en närmre titt på den så finner man flera intressanta och nyttiga förbättringar. Förbättringar som säkert många C++-programmerar kommer att ha glädje av.  Bjarne Stroustrup dristar sig till och med till att säga att det känns som ett nytt språk.

Hur det är med det och vad standarden innehåller tänkte jag gå igenom här i en serie av inlägg. Håll utkik efter nästa!

Publicerad i C/C++

Kategorier

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com