Cloud & Pipelines 2017 – frukostseminarium och labb

Fredagen den 13:e januari 2017 håller vi frukostseminarium följt av en heldags lärarledd cloud-pipeline-labbdag på C.A.G-kontoret i KistaOne, Jan Stenbecks Torg 17.

Vi inleder kl 09:00 med en presentation på c:a 45 minuter som på ett översiktligt plan handlar om framsteg inom moln och pipeline-teknik, Continuous Delivery och vilken betydelse det har och får för hur vi arbetar.

cag-labb

Sedan kavlar vi upp ärmarna, plockar fram trollerilådan och visar vad man kan göra med modern container- och molnteknik. Resten av dagen blir det korta föreläsningar blandat med labbar.

Vi kommer att visa hur man 2017 sätter upp hela miljöer med containers i molnet, deploya tjänster med Node.js och Java, och hur man gör för att skapa förutsättningar för att kunna träna på till exempel den kritiska databasuppgraderingen i produktionsmiljön. Vi kommer att jonglera med molnmiljöer och pipelines, och gemensamt känna vinden i håret.

För dig som är med på labben, ta med din egen laptop preppad med din favoriteditor, git och ett github-konto, ssh-klient och en uppdaterad version av Docker. Vi ser gärna att ni arbetar två eller tre på en laptop, så alla behöver inte ha med sig dator.

Seminariet börjar 9.00 på CAG Contactor AB, Jan Stenbecks Torg 17 i Kista. Det är lagom att komma runt 8.30 för att packa upp datorn, koppla upp till nätverket och äta en frukostmacka. Vi räknar med att vara klara till kl 15.30 då kursen avslutas och vi övergår i fredagspub och cloud-debriefing.

Anmäl om du kommer till daniel.marell@cag.se. Ange ”Frukostseminarium” eller ”Frukostseminarium+labb[+eventuella matpreferenser till lunchen].

Antalet platser är begränsade.

Varmt välkommen!
Mikael Sennerholm, C.A.G
Kristoffer Vidmo, C.A.G
Daniel Marell, C.A.G

IT Consultant at CAG Edge. Cloud and Continuous Delivery specialist, software developer and architect, Node.js, Java.

Publicerad i Cloud Computing, Continuous Delivery, DevOps, DOcker, Java, Node.js

Kategorier

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com