Jigsaw försenat, ”OSGi is the only game in town”

Jaha, Jigsaw är flyttat till Java 9, dvs 2015, med option till ytterligare försening. Jag kommer osökt att tänka på fusionskraft, som under de senaste 30 åren varit lovat 30 år framåt i tiden.

Jag behåller dock min generella tro på människans förmåga att kunna leverera teknik som fungerar på tid när det verkligen gäller, uppmuntrad av morgonens tekniska landvinningar i form av Curiositys lyckade landning på Mars.

Neil Bartlett tycker jag skriver en initierad kommentar till Jigsaw och OSGi.

En relaterad kommentar i ämnet på Stackoverflow: ”If you are seriously interested in developing modular applications, OSGi is the only game in town.”. För oss som vill leverera modulariserade system nu så drar jag också slutsatsen att det är OSGi som gäller inom överskådlig framtid. Det är alltså bara att fortsätta på det inslagna OSGi-spåret.

Just nu håller jag på att bekanta mig med ConfigurationAdmin ihop med Declarative Services. Finns ett fint exempel här – det ger löften om att vara underbart litet, enkelt och elegant, men tyvärr fortfarande något bristfälligt dokumenterat och exemplifierat. Det trilskas, som vanligt kan man väl säga när det gäller nya API-er och verktyg, men snart får jag det nog att fungera, tiddelipom.

IT Consultant at CAG Edge. Cloud and Continuous Delivery specialist, software developer and architect, Node.js, Java.

Publicerad i Java, OSGi

Kategorier

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com